• Obecnie brak na stanie
Kaishi a 5l
search
  • Kaishi a 5l

Kaishi a 5l

175,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

Kupując środki ochrony roślin pamiętaj:

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.

Środki ochrony roślin mogą być nabywane wyłącznie przez osoby pełnoletnie oraz posiadające kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28. Ustawy z dnia 08.03.2013r. o środkach ochrony roślin (Dz.U.z 2019 poz.1900 z późn.zm.). Niespełnienie powyższych warunków jest złamaniem regulaminu sklepu.

KAISHI

Stymulator rozwoju roślin Zawiera L-aminokwasy pochodzenia roślinnego

Wprowadzony do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na mocy Art. 5 Ustawy z dnia10 lipca 2007 r. o nawozach i nawożeniu na podstawie decyzji numer 1171296 z dnia 9 marca 2018 r. wydanej przez Krajową Agencję Bezpieczeństwa Sanitarnego Żywności, Środowiska i Pracy Republiki Francuskiej (ANSES) Atest NIZP-PZH nr …………………

Kaishi jest produktem zawierającym aminokwasy wytworzone w procesie hydrolizy enzymatycznej białek pochodzenia wyłącznie roślinnego.

Kaishi jest zalecany szczególnie do stosowania po okresach stresu (np. zbyt wysokie lub zbyt niskie temperatury, wymoknięcia, susza, zasolenie, grad), lub podczas kluczowych i wymagających stadiów rozwojowych roślin uprawnych. Produkt jest przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych, samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy sadowniczych oraz opryskiwaczy ręcznych. 

SKŁAD:

GWARANTOWANA ZAWARTOŚĆ % W/W % W/V Wolne L-aminokwasy 12,0 13,0 Azot (N) całkowity 2,0 2,1 Azot (N) organiczny 2,0 2,1 pH 5 Aminokwasy z hydrolizy enzymatycznej białek roślinnych. Standardowy aminogram: kwas L-glutaminowy, kwas L-asparaginowy, L-alanina, L-arginina, Lcysteina, L-fenyloalanina, glicyna, L-hydroksyprolina, L-histydyna, L-izoleucyna, L-leucyna, L-lizyna, L-metionina, L-prolina, L-seryna, L-tyrozyna, L-treonina, L-tryptofan, L-walina. Zawartość żadnego z nich nie przekracza 20% całości.

OPIS DZIAŁANIA:

Wolne L-aminokwasy zawarte w Kaishi stymulują procesy metaboliczne w roślinie, które ulegają zachwianiu w sytuacjach stresowych dla roślin. Po zastosowaniu Kaishi rośliny łatwiej przechodzą okresy stresowe i szybciej się regenerują, ponieważ L-aminokwasy wpływają korzystnie na fotosyntezę, wzmocnienie ścian komórkowych i pracę aparatów szparkowych. Ponadto niektóre aminokwasy (L-prolina, L-metionina, L-tryptofan) poprawiają kondycję roślin 1

STOSOWANIE

Rzepak ozimy 1 – 3 1,5 – 2,0 1. po wiosennym ruszeniu wegetacji 2. W fazie pąkowania do początku kwitnienia 3. W fazie pełni kwitnienia do początku zawiązywania łuszczyn

Zboża 1 – 3 1,5 – 2,0 1. Wiosną w fazie krzewienia 2. W fazie początku strzelania w źdźbło 3. W fazie liścia flagowego do pełni kłoszenia Kukurydza 1 – 2 2,0 1. Od fazy 4-6 liści (BBCH 14-16) 2. Po okresach chłodów lub suszy Burak cukrowy 1 – 2 2,0 1. Przed zwarciem międzyrzędzi 2. Po okresach suszy lub nadmiernego uwilgotnienia

Ziemniak 1 – 2 2,0 1. Przed zwarciem międzyrzędzi 2. W okresie intensywnego rozwoju części nadziemnej i formowania bulw Warzywa z siewu 1 – 3 2,0 1. We wczesnych fazach rozwoju, ale po rozwinięciu rozety liści 2. W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury, itp)

Warzywa z rozsady 1 – 3 2,0 1. Po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe 2. W późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury, itp) Drzewa owocowe 1 – 3 2,0 1. Po okresach wiosennych przymrozków 2. Po czerwcowym opadzie zawiązków 3. Po okresach niesprzyjających warunków pogodowych Z

alecana ilość wody: 200-1000 l/ha. W zależności od uprawy i użytego sprzętu. Zgodnie z zaleceniem dla danej uprawy.

Odstęp między zabiegami: 7 – 10 dni.

0000004528

Opis

Zastosowanie w uprawach
Burak cukrowy
Kukurydza
Sady
Warzywa
Zboża
Nowy


Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie producenta. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami).

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.