Rooter a 5l
ROOTER jest płynnym nawozem organiczno-mineralnym do stosowania dolistnego, zawierającym filtrat z alg Ascophyllum nodosum (GA 142). Nawóz poprawia rozwój systemu korzeniowego i przyspiesza jego regenerację, a także wspomaga pobieranie składników mineralnych z gleby. Sprzyja to lepszemu wzrostowi roślin w początkowym etapie uprawy i utrzymaniu wysokiego wigoru w dalszym okresie wegetacji, co przekłada się na wzrost plonu.
ROOTER
Deklarowana zawartość składników pokarmowych:
Zawartość fosforu w przeliczeniu na P2O5, co najmniej 11,9 % (m/m)
Zawartość potasu w przeliczeniu na K2O, co najmniej 3,9 % (m/m)
Zawartość suchej masy, co najmniej 20,1 % (m/m)
Zawartość substancji organicznej, co najmniej 15,8 % (s.m.)
ROOTER
Zakres stosowania
-Rzepak ozimy Jesienią w fazie 4-6 liści, wiosną po rozpoczęciu wegetacji 1-2 1-2 l/ha
-Zboża Od fazy 3 liści do końca krzewienia 1-2 1-2 l/ha
-Kukurydza W fazie 4-6 liści 1-2 1-2 l/ha
-Burak cukrowy W fazie 4-8 liści 1-2 1-2 l/ha
-Rośliny strączkowe Od fazy 4-6 liści do pełni kwitnienia 1-2 1-2 l/ha
UWAGA Zaleca się łączne stosowanie Rootera z roztworem saletrzano-mocznikowym.
Zaleca się łączne stosowanie Rootera z roztworem saletrzano-mocznikowym z Siarką.
• Nie stosować łącznie z nawozami wapniowymi.
• Nie stosować łącznie ze środkami ochrony roślin
Opis
- Zastosowanie w uprawach
- Burak cukrowy
Kukurydza
Rzepak
Warzywa
Zboża
Ziemniak
Kupujący oświadcza, iż spełnia warunki wymienione w art. 25 ust.3 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin oraz posiada przeszkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w przypadku środków dla użytkowników profesjonalnych. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie producenta. Środki ochrony roślin mogą nabyć jedynie osoby pełnoletnie oraz osoby, które ukończyły szkolenie i posiadają kwalifikacje wymagane dla osób nabywających środki ochrony roślin (art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. ze zmianami).